De betekenis van chiropractie

betekenis van chiropractie
Avatar foto
Waldo Taekema
7 februari 2024

De chiropractor betekenis en de rol van een chiropractor zijn in de wereld van alternatieve geneeskunde populaire onderwerpen. Chiropractie, afgeleid van de Griekse woorden ‘cheir’ en ‘praxis’ betekent letterlijk: behandelen met handen. Deze vorm van alternatieve geneeskunde richt zich op het behandelen van aandoeningen in de wervelkolom. Het principe van chiropractie is gebaseerd op zorg met een holistische visie. Hiermee gaan ze ervan uit dat de gehele gezondheid via het zenuwstelsel wordt verbeterd. Meer te weten komen hoe een chiropractor van betekenis kan zijn? Lees dan gauw verder!

Wat is een chiropractor?

Als je de meeste mensen vraagt: ‘wat is een chiropractor?’ zullen ze waarschijnlijk vertellen dat het een kraker is. Echter is dit niet de waarheid. Een chiropractor is namelijk een gezondheidsspecialist waarbij de wervelkolom en het zenuwstelstel in de zorg centraal staan. De behandelingen van chiropractors omvatten handmatige aanpassingen, oefeningen en adviezen over een betere levensstijl.

Waarom is ons wervelkolom dan zo belangrijk? Het ruggenmerg kan je zien als het belangrijkste centrale onderdeel van het lichaam. Het wordt beschermd door de wervelkolom en wanneer er storingen zijn raken de zenuwen controle kwijt. Dit kan gebeuren door een val, whiplash of simpelweg een verkeerde beweging. Door het reguleren van de wervelkolom kunnen de zenuwen beter functioneren. Daarmee verbetert de gehele gezondheid van het lichaam.

Wat is een chiropractors' holistische visie?

De holistische visie binnen chiropractie benadrukt het behandelen van zowel de symptomen als de oorzaken van het gezondheidsprobleem. Deze benadering zorgt ervoor dat de algemene gezondheid wordt verbeterd. In de praktijk betekent dit dus dat chiropractische zorg verder gaat dan enkel het behandelen van de wervelkolom. Bij de zorg wordt er namelijk ook aandacht besteed aan voeding, stressmanagement en lichaamsbeweging. Met deze holistische visie begin je dus aan een gezondere levensstijl.

Lees ook  Betekenis van dojo

De chiropractor betekenis per persoon

De zorg van een chiropractor kan bij iedereen van elke leeftijd helpen. Van baby’s tot bejaarden kan een professionele chiropractor altijd helpen. Dit wil dus zeggen dat chiropractors ook pedagogisch te werk kunnen gaan. Is deze term niet duidelijk voor je? Lees dan hier: de betekenis van pedagogisch. Verder hoort er van tevoren wel onderzoek gedaan te worden naar contra-indicaties. Ondanks dat veel mensen denken dat je met acute klachten niet terecht kan, is het juist aan te raden naar een chiropractor te gaan. Het is zelfs aan te raden om voor een snel herstel bij acute klachten zo snel mogelijk behandeld te worden.

Wat is een chiropractor vergeleken met een manueel therapeut?

Manuele therapie wordt vaak verward met chiropractie. Het voornaamste verschil is dat een manuele therapeut fysiotherapie heeft afgerond met een specialisatie tot manueel therapeut. Bij manuele therapie wordt er gefocust op het bewegingsapparaat. Dit omvat onze spieren, gewrichten en botten. Bij chiropractie ligt de focus daarentegen op de wervelkolom. Lees hier meer verschillen om een beter beeld te krijgen.

Is chiropractie veilig?

Een erkende chiropractor is specifiek universitair opgeleid om manipulaties aan de wervelkolom uit te voeren. Deze studie duurt 5 jaar waarna een stagejaar volgt bij een chiropractor met meer dan 10 jaar ervaring. Bovendien wordt een chiropractor verplicht om continu bijscholing en cursussen te volgen. De kwaliteitscontroles op dit beroep maken het risico van chiropractische zorg dus erg minimaal!

We hopen dat de betekenis van chiropractie duidelijk voor je is en dat het je zal gaan helpen in de toekomst. Veel succes!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)