De betekenis van aura (spiritueel)

betekenis aura vortexflow empathisch lifecoach
Avatar foto
Waldo Taekema
15 februari 2024

Heb je ooit iemand ontmoet bij wie je je meteen op je gemak voelde? Of je het nu weet of niet, wat je oppikt, is hun aura. We worden allemaal omringd door een onzichtbaar energieveld dat verschillend straalt afhankelijk van onze gezondheid, emotionele toestand en spirituele openheid. Hier zullen we alles bespreken wat je moet weten over de spirituele betekenis van aura.

Aura betekenis, wat is een aura?

Een aura is een soort energie die om mensen, dieren en planten heen zit. Het is onzichtbaar, maar het heeft kleuren. Je kunt het vergelijken met een gloed die een paar centimeters tot een paar meter van je lichaam uitstraalt. Deze gloed verandert afhankelijk van hoe je je voelt en wat je meemaakt.

In oude tradities zoals yoga en het hindoeïsme wordt gesproken over deaura. Ze zeggen dat de aura een soort verlenging is van de energie rondom ons lichaam.

Wetenschappers hebben nog niet officieel bevestigd dat aura's echt bestaan, maar sommige mensen geloven dat we allemaal een kleine elektrische energie uitstralen. Misschien is dit wat anderen oppikken als ze er een zien. Er wordt nog onderzoek naar gedaan.

De zeven lagen van de aura

Fysieke auralaag: Deze laag gaat over hoe gezond ons lichaam is en heeft te maken met het basischakra. Je kunt deze laag het gemakkelijkst zien omdat hij dichtbij het lichaam is.

Emotionele auralaag

Deze aura heeft te maken met onze gevoelens en is verbonden met het heiligbeenchakra. De kleur kan veranderen afhankelijk van hoe we ons voelen en het kan er troebel uitzien als we emotionele stress ervaren.

Mentale auralaag

Dit deel gaat over onze gedachten en ego. Het is verbonden met het zonnevlechtchakra en laat vaak gekleurde vonken zien als we bezig zijn met een taak die ons mentaal stimuleert.

Astrale lichaam auralaag

Het astrale lichaam vertegenwoordigt onze spirituele gezondheid en ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen. Het is verbonden met het hartchakra en gloeit met een levendige roze/rode kleur als het gezond is.

Etherische aura laag

Verder naar buiten bevindt zich de etherische auralaag, de thuisbasis van psychische vermogens. Het is verbonden met het keelchakra en is de plek van pure potentie en authentieke zelfexpressie.

Celestiale aura laag

Dit deel van de aura is waar onze intuïtie en dromen worden vastgehouden. Het straalt uit vanuit het derde oog chakra. Het is de thuisbasis van onvoorwaardelijke liefde en geluk en gloeit in een regenboogkleur als het gezond is.

Causale aura laag

De laatste en grootste aura-laag is een combinatie van alle andere lagen en straalt uit vanuit het kruinchakra. Het slaat alle informatie op over ons zielsdoel en heeft een prachtige gouden gloed.

Lees ook  De spirituele betekenis van groen

De betekenis van aura kleuren

Auras worden gezien als het onzichtbare energieveld rondom het fysieke lichaam van een persoon. Ze worden beïnvloed door onze stemmingen en emotionele toestand en verschillende kleuren worden geassocieerd met verschillende kwaliteiten en emoties.

Meestal is iemands aura een combinatie van kleuren, waarbij één kleur meer domineert dan de andere. Hoewel auralagen voortdurend kunnen verschuiven en veranderen, hebben veel mensen één consistente kleur die vaak naar voren komt.

Hier is een overzicht van elke aurakleur en wat ze betekenen, blijf lezen want we delen ook tips over hoe je jouw eigen aurakleuren en die van anderen kunt ontdekken.

 • De betekenis van de rode aura: energiek en vurig
 • Oranje: creatief, actiegericht en positief
 • Geel: zonnig, charismatisch en zelfverzekerd
 • Wat betekend een groene aura?: liefdevol, medelevend en koesterend
 • Roze: vriendelijk, zorgzaam en liefdevol
 • De betekenis van de blauwe aura: krachtig, inzichtelijk en vloeiend
 • Paars: intuïtief en empathisch
 • Indigo: gevoelig en empathisch
 • Wit: puur, wijs en spiritueel verbonden
 • Zwart: vermoeid en neerslachtig
 • Regenboog: druk energiek en zelfverzekerd

Hoe kun je jouw aura kleuren zien?

Het is mogelijk om jouw aura en die van anderen te zien met wat begeleiding en training. Het leren lezen van energievelden is een handige skill die je veel kan leren over hoe het gaat met jezelf en anderen. Het ontwikkelen van een nieuwe vaardigheid kost tijd en oefening, dus wees geduldig met jezelf als je niet meteen aura's ziet. Voor nuttige begeleiding en training kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op https://vortexflow.nl/

Je aura zien kan met wat begeleiding en training. Het leren lezen van energievelden is een waardevolle vaardigheid die je veel kan leren over je eigen welzijn en dat van anderen. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden kost tijd en oefening, dus wees geduldig als je niet meteen auralicht ziet.

Om je aura en die van anderen te zien, zijn er enkele stappen en tips die je kunnen helpen. Anouk - empathische lifecoach, kan je op weg te helpen.

Aura lezen – 2 manieren

Het is mogelijk je aura op twee manieren te zien. Methode één gaat met behulp van een spiegel. Sta tegen een witte achtergrond, adem diep in, open je ogen, focus op je voorhoofd in de spiegel en kijk naar de ruimte rond je hoofd en schouders.

Methode twee maakt gebruik van je handen. Plaats je handen voor je op borsthoogte, adem diep in, open je ogen en focus op je handen. Richt vervolgens je aandacht op de omtrek van je handen om de energie te voelen en kleuren rond je handen te zien.

Oefening en geduld zijn belangrijk. Als je eenmaal je aura ziet, ben je klaar voor de volgende stap op je spirituele reis.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)