Betekenis van opruimtechnieken
Met de volgende opruimtechnieken schep je gegarandeerd orde in je huis.
KonMari Methode opruimtechnieken
Wellicht heb je wel eens gehoord van de Netflix-serie met Marie Kondo en haar opruimtechnieken. Ze gaat bij mensen langs om wat orde te scheppen in hun huis. Ze pakt het drastisch aan dus als jij ook opruimwoede hebt, is dit misschien de perfecte methode voor jou. Gooi bijvoorbeeld alle spullen in een kamer op een grote hoop en verdeel deze in categorieën: kan weg, twijfel en behouden. Je baseert de keuzes die je maakt op het gevoel dat de spullen je geven. Word je niet meer blij van een bepaald kledingstuk of lamp? Weg ermee. Volgens Marie Kondo is het belangrijk om dankjewel tegen deze spullen te zeggen, zo voelt het makkelijker om er afstand van te doen.
Ten tweede kiest ze ervoor om categorieën te maken om de spullen in te delen. Als laatste is ze heel bedreven met het opruimen van kleding technieken: door kleding vaker op te vouwen of op te rollen, kun je je kledingkast overzichtelijk inrichten. Vervolgens is het ook makkelijker voor een schoonmaakbedrijf in Eindhoven om haar werk te doen.
Met de klok mee methode opruimtechnieken
Wil je een keer snel opruimen, dan kun je het best met de klok mee opruimen. Begin bijvoorbeeld bij de deur en kijk of links van je spullen liggen die opgeruimd moeten worden en loop zo de ruimte na. Laat je niet afleiden door spullen die eigenlijk nog niet aan de beurt zijn. Door hier direct op af te gaan, sla je een stuk over. Je kunt het makkelijk maken door eerst alle rommel in een krat te leggen en deze aan het einde één voor één op de goede plek te leggen. Je kunt de spullen ook meteen op de juiste plek leggen.
Opruimtechnieken: Kleine rommelhoekjes
Deze opruimtechniek vereist wat meer discipline en je zult straks snappen waarom. We leggen je eerst deze techniek uit: kies twee of drie plekken in je huis waar je troep mag dumpen. Door vaste rommelplekken te creëren, houd je de rest van het huis wel opgeruimd zonder een schoonmaakbedrijf in Eindhoven in te schakelen. Daarbij staat het je vrij om nog wat rommel te maken, dus wat wil je nog meer? Nou, uiteraard is he wel de bedoeling dat je de dingen die je in zo’n rommelhoek legt, ook opruimt. Je kunt dit bijvoorbeeld iedere avond doen of om de dag.
Dozentechniek
Voor deze opruimmethode heb je geduld nodig, maar wanneer je een grote schoonmaak houdt, kan deze waardevol zijn. Bij deze techniek moet je alle rondslingerende spullen in ‘verhuisdozen’ stoppen. Je hebt bijvoorbeeld ene doos voor de badkamer en een doos voor de keuken. Wanneer je de spullen in de juiste doos indeelt, weet je dus zeker dat het op de juiste plek terecht komt.
Bekijk ook Betekenis van dakleer